السلام علیک یا صاحب الزمان(عج)
انشاالله روزی لیاقت داشته باشیم که از کارگزاران ارمام شهر مهدوی باشیم
بصیرت و مقابله با جنگ نرم در آیینه رهنمودهایا
طی سه دهه حیات مبارک انقلاب اسلامی ایران همواره رهنمودهای ولایی بنیانگذار جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری راهگشای ملت شریف ایران و مسؤولان جمهوری اسلامی بوده است. آنچه که از مجموعه رهنمودهای مدبرانه مقام معظم رهبری طی چند ماه گذشته برمیآید تأکید معظمله بر نکات مهمی چون وحدت، پیشرفت، عدالت و ازهمه مهمتر بصیرت است. در دیدار دیروز مقام معظم رهبری با هزاران نفر از بسیجیان سراسر کشور، معظمله علاوه بر نکات فوق و تأکید بر لزوم بصیرت، مقابله با جنگ نرم را اولویت اصلی کشور دانستند. آنچه درپی میآید واکاوی مسأله بصیرت و مقابله با جنگ نرم در رهنمودهای مقام معظم رهبری است.
بصیرت، قطبنمای شناخت فتنه
اصل بصیرت به معنای آگاهی همهجانبه و نگاه ژرف داشتن، فریب ظاهر را نخوردن، دشمنشناسی و مقابله با فتنه، ممیزه بایسته و شایستهای در شناخت حق و باطل و صواب و ناصواب است.
حضرت علی (ع) در مورد بصیرت میفرماید: «مَنْ اِعْتَبَرَ اَبْصَرَ»؛ کسی که از حوادث تاریخی عبرت بگیرد و آموزش ببیند، دارای بصیرت میشود و کسی که بینش خود را به کار بیندازد، حتماً مسائل را میفهمد و دریافت بهتری خواهد داشت. حضرت در نهج البلاغه میفرمایند:فَمَنْ تَبْصَرَ فِی الفِتنَهِ تَبَیّنَتْ لَهُ الْحِکْمَه؛ کسی که در مواقع فتنه بینش داشته باشد، درهای حکمت به روی او باز میشود.
در این راستا با نظر بر آموزههای ولایی در بازه زمانی پس از انتخابات تاکنون، شناخت ابعاد فتنه، حفظ وحدت، دوری از تهمتآلود شدن فضای سیاسی، دوری رسانهها از تهمت زنی به مسؤولان نظام از وجوه مسأله مهم بصیرت است. مقام معظم رهبری در دیدار دیروز خود با هزاران نفر از بسیجیان کشور فرمودند:« من اصرار دارم که آحاد مردم و جریانات مختلف سیاسی، همه با یکدیگر متحد، در مقابل آن افراد معدودی باشند که مخالف اصل انقلاب و استقلال کشور هستند و هدف آنها تقدیم کشور به امریکا و استکبار است.» رهبرانقلاب اسلامی با تأکید مجدد بر موضوع بصیرت فرمودند:« علت تأکیدهای مکرر من بر لزوم بصیرت در جامعه در شرایط حاضر، به این دلیل است که مردم بدانند چه اتفاقی می افتد و بتوانند صحنهگَردان اصلی قضایا، و عناصر خائن و بدخواه را از آحاد مردم تشخیص دهند.»
مبارزه با جنگ نرم؛ اولویت اصلی کشور
دهه چهارم انقلاب اسلامی، عرصه تمامعیار ظهور و بروز اصولگرایی در مبانی نظام جمهوری اسلامی و اصلاحطلبی در روشها و تاکتیکها است که بایستی با گفتمان نوگرایان انقلابی بر سر تمامی حوزههای سیاسی فرهنگی اجتماعی سایه افکند. اکنون به جز مانورهای دیپلماتیک، نقش و اهمیت بعد نظامی در حوزه مبارزه با دشمن کمرنگ شده و در دنیایی که از تبادر اسلام و ظهور هزاره جنبشهای اسلامی در برابر استعمار نو و گفتمانهای جهانی شدن ( گلوبالیزاسیون و دهکده جهانی ) و تهاجمات مدرن (جنگ نرم، براندازی خاموش ) وعملیاتهای روانی سخن میرود، مسلمانان جهان بویژه ملت انقلابی ایران اسلامی بایستی به مبارزه در ابعاد متعدد و مختلف فرهنگی سیاسی اجتماعی بپردازند تا دشمنان اسلام و انقلاب را برای همیشه به گورستان تاریخ بسپارند. در وقایع پس از انتخابات دهم، نقش عملیات روانی و جنگ نرم به انحای مختلف ( مشاهدات عمومی آشوبهای خیابانی و اعترافات، تحریکات و تحرکات دشمن خارجی و اپوزیسیون و افشاگریهای رسانهها و احزاب ) در برابر اذهان عمومی به وضوح مورد نظر و درک عمومی قرار گرفت.
1- مقام معظم رهبری در گذشته و بویژه در ایام قبل از انتخابات نیز به مسأله جنگ نرم پرداختند. ایشان در دیدار خانوادههای شهیدان و جانبازان استان کردستان در مورخه 22/2/88 با اشاره به حضور پایگاههای دشمنان در پشت مرزهای کشور افزودند: «استکبار و صهیونیزم از این گونه مراکز برای فعالیتهای کاملاً خصمانه اما اصطلاحاً نرم استفاده میکنند که مقابله با این توطئه هوشیاری عمومی را می طلبد. . . لازم است آحاد ملت بخصوص جوانان در مقابل تهاجم فرهنگی و نرم دشمن، کاملاً هوشیار و بیدار باشند.»
2- در ایام پس از انتخابات نیز، رهبر انقلاب اسلامی جنگ نرم را واقعیت امروز دانستند و با اشاره به تذکرات و سخنان بیست سال گذشتهشان فرمودند: «وقتی انسان، تجهیز، صفآرایی، دهانهای با حقد و غضب گشوده شده و دندانهای با غیظ فشرده شده علیه انقلاب، امام خمینی و آرمانهای نظام اسلامی را می بیند وجود این جنگ نرم را باور می کند هرچند ممکن است عدهای اینها را نبینند.»
3- درسخنرانی دیروز مقام معظم رهبری در دیدار با جمع کثیری از بسیجیان، معظم له در تبیین جنگ نرم افزودند: «دشمن در جنگ نرم تلاش دارد با استفاده از ابزارهای فرهنگی و ارتباطاتی پیشرفته و با شایعه و دروغپراکنی و استفاده از برخی بهانهها، میان آحاد مردم تردید، بدبینی و اختلاف ایجاد کند.»
مرزبندی در « جرم بزرگ » و نفاق
رهبر انقلاب اسلامی، بسیجیان را به تقویت ایمان و بصیرت، و رعایت موازین و معیارها در تشخیصها فراخواندند و فرمودند: «نمیشود هر فردی را به دلیل یک خطا، منافق نامید و همچنین نمیتوان، هر فردی را بهدلیل اختلاف نظر و دیدگاه، ضدولایت فقیه خواند.» 1- مطمئناً کسانی که در بازه انتخابات خطایی سهوی و یا غیرعمدی (جزئی و سطحی) مرتکب شده اند را نمیتوان منافق و یا ضد ولایت فقیه نامید. در این راستا برخی عناصر معدود که از سران و طراحان «جرم بزرگ» محسوب میشوند، تنها مجرماند و لزوماً منافق و یا ضد ولایت فقیه نیستند، و از طرفی هم مطمئناً حساب اپوزیسیون خارج نشین که بارها مخالفت و معاندت خود را با رهبری و اصل نظام به اثبات رسانیدهاند از آن عده (عاملان یک خطا که مجرماند) جدا است. چه آنکه مقام معظم رهبری از همان کسانی که مرتکب جرم بزرگ شدهاند با عنوان « آدمهای ساده لوح »، «بدفهم»، «نیتهای خبیث»، عوامل «جرم بزرگ » یاد میکنند. ایشان در دیدار با دانش آموزان در 13 آبان فرمودند: «جمهورى اسلامى با حوادث بسیار سختترى هم مواجه شده، که بر همه اینها فائق آمده؛ حالا چهار نفر آدمهایى که یا سادهلوح - حالا هرچه و با هر انگیزهاى؛ قضاوت نکنیم - هستند، یا با نیت بد و خباثتآلود، یا با نیت نه آنچنان بد، اما همراه با سادهلوحى و بد فهمیدن قضایا، با جمهورى اسلامى مواجه شدهاند، اینها نمیتوانند براى آمریکا در کشور ما فرش قرمز پهن کنند؛ این را بدانند؛ ملت ایران ایستاده است.»
2- مقام معظم رهبری در دیدار با جمعی از نخبگان در هفته اول آبان ماه فرمودند: « زیر سؤال بردن اصل انتخابات بزرگترین جرمى بود که انجام گرفت. چرا شما نسبت به این جرم چشمتان را میبندید؟! این همه زحمت کشیده بشود، مردم بیایند، یک شرکتِ به این عظمت، یک نصابشکنى، یک رکودشکنى در دنیا در مردمسالارى، در دمکراسىاى که اینقدر ادعایش را میکنند، انجام بگیرد، بعد یک عده مفت و مسلّم بیایند بدون استدلال، بدون دلیل، همان فرداى انتخابات بگویند: انتخابات دروغ است! این کار کوچکى است؟! این جرم کمى است؟! » سپس ایشان مجرمان بزرگ را داخل نظام دانستند و تأکید کردند: « دیدند عناصرى وابسته به خودِ نظام، از خودِ نظام، دارند این جور میداندارى میکنند.»پرواضح است که برخی ازمخالفان دولت بویژه طراحان و عوامل آشوب در جریان دادگاههای وقایع پس از انتخابات، درصدد آن برآمدند تا به آغوش ملت بازگردند. از طرفی سخنان چند ماهه اخیر مقام معظم رهبری و تعریف ایشان از اختلافات به عنوان « اختلافات درون نظام» و نیز تأکید معظمله بر «حفظ وحدت» و طرح نمودن وقایع تاریخی چون عمار، رهنمودی بر این نکته مهم است که مجرمان انتخابات لزوما منافق و یا ضد ولایت فقیه نیستند و آغوش نظام به روی ایشان گشوده است.
محورهای مهم دیگر:
1- اتحاد و انسجام ملی در برابر معدود مخالفان اصل انقلاب و استقلال کشور و تاکید بر لزوم جداسازی میان توده عظیم مردم اعم از خواص و عوام با معدود عناصر خودفروخته و تفاوت قائل شدن میان این دو.
2- دوری رسانهها از اختلافات جزئی
3- جلوگیری از تهمت آلود شدن فضای سیاسی و دوری از شایعهسازی بر ضد مسؤولان کشور (اعم از رئیس جمهور، رئیس مجلس، رئیس قوه قضائیه، و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام)
4- دوری از تردیدافکنیهای بعد از انتخابات در عملکرد مسؤولان رسمی انتخابات اعم از وزارت کشور، و شورای نگهبان
5- دقت در تشخیصها و مصداقها
6- تنوع عرصه های بسیج و توجه به علم، نوآوری علمی، و کارهای فرهنگی
By Ashoora.ir & Night Skin